Blog

a

Ma január elsején egy új év kezdetét ünnepeljük, de szeretnénk most megállni egy pillanatra, mielőtt belevágunk.....

 

 ........ hogy visszatekintsünk a 2023-as év varázslatos pillanataira a Káli Art Innben. Szeretnénk megosztani veletek azokat a különleges élményeket, amelyeket együtt élhettünk át, és amelyek remélhetőleg ébresztenek bennetek vágyat, hogy 2024-ben ismét velünk töltsétek időtöket ebben a festői szépségű, nyugalmas kis oázisban.

Január: Sajtimádók Világnapja

Az év első hónapjában a sajt szerelmeseinek kedvezve rendeztünk egy fesztivált, ahol a helyi  sajtkülönlegességek kerültek a középpontba. A hideg téli estéken melegítő sajtos fogások és baráti beszélgetések tették felejthetetlenné ezt a hónapot.

Február: Furmint hétvége

Februárban a Furmint boroké volt a főszerep. Egy hétvégén át tartó borkóstolóval és borvacsorával ünnepeltük ezt a különleges magyar bort, amely minden évben újra és újra lenyűgözi a borbarátokat.

Március: Nők Napja, Alvás Világnapja

Márciusban a környékünkön tevékenykedő, inspiráló nőket hívtuk meg egy kellemes beszélgetésre. Ez a nap a közösség, az inspiráció és a női erő ünneplése volt. 

Az Alvás Világnapján, összes Stílusos Vidéki Szállodával közösen, az egész országot átfogó, különleges alvós napot szerveztünk, alváskönnyítő gyógyteákkal, felnőtteknek szóló mesékkel és szaunaszeánsszal, hogy mindenki feltöltődhessen testileg-lelkileg.

Nyári Programok: Art Park és továbbiak (Nagy büszekségünkre a ParkProjektünk elnyerte az ARTISBUSINESS díját.)

A nyár fénypontja az Art Park megnyitása volt. Idén ismét 13 kortárs szobrász alkotását választottuk ki, hogy látogatóink gyönyörködhessenek benne. A megnyitótól egész késő őszig izgalmas kortárs művészeti programok várták a látogatókat. Irodalmi séták, Pik-Nik, tárlatvezetések színesítették a napokat. Pelsőczy Rékának köszönhetjük az egyedülálló sétáló előadást, amit kifejezetten Köveskálra állított össze és az elmúlt évben több alkalommal előadott.

Szeptember-október-november: Gasztronómia és művészet

Az ősz a Káli-Piknik gasztrofesztivállal kezdődött.  Ahol színes programok, kortárs művészek, és a magyar gasztronómia színe-java velünk közösen szórakoztatta az idelátogató tobb, mint 6000 vendéget. A rendezvény az egész Gasztrofalut benépesítette.

Teljesen új tematikával rendeztünk vacsorestet, Ekler Viktorral, nordic kitchen stílusban. A norvég élményeit ötvözte a káli-kert adottságaival, és ebből ez izgalmas program kerekedett. A vacsora fogásait különböző helyszíneken szolgáltuk fel, majd az étteremben fogyasztottuk el az utolsó fogásokat. A hegyományos Márton napi libalakoma vacsoraesttel folytatódott ősz. Festménykiállítások és gasztronómiai kalandozások, tették emlékezetessé ezt az időszakot.

December: Ünnepi hangulat és Szilveszter

Decemberben könyvbemutató sörvacsorával, hetente szaunaszeánszokkal és egy Adventi vásárral varázsoltuk még meghittebbé a hűvös évszakot. A hónap csúcspontja a szilveszteri hétvége volt, ahol békés, meghitt hangulatban búcsúztattuk az óévet. Az ünnepi pezsgős vacsora, ahol a helyi ízek és a nemzetközi konyha remekei kerültek az asztalra, felejthetetlen élményt nyújtott minden vendégünk számára. Decemberben vehettük át a kitűntetést a Káli Art Park projektért, valamint Gizella díjjal ismerte el Veszprém polgármestere a Káli Art Inn tulajdonosának szerepvállalását az EKF pályázatban.

Vendégeink által formált Káli Art Inn események

A Káli Art Inn nem csak egy szálláshely, hanem egy olyan közösségi tér is, ahol a vendégeink által teremtett élmények éppolyan fontosak, mint a mi általunk szervezett programok. A múlt év során számos csodálatos pillanatot élhettünk át együtt, amelyeket nem mi, hanem ti, kedves vendégeink alakítottatok.

Családi ünnepek

A Káli Art Inn idilli környezete tökéletes helyszínt biztosított számos családi eseményhez. Esküvők, születésnapok és évfordulók varázslatos hátterét adtuk, ahol a családok együtt ünnepelhettek, összekovácsolódhattak, és felejthetetlen emlékeket gyűjthettek.

Céges rendezvények, csapatépítők, játékos workshopok

Nem csak a családok, de különböző cégek is minket választottak kislétszámú rendezvényeik, csapatépítő tréningjeik helyszínéül. A Káli Art Inn különleges atmoszférája és a természet közelsége ideális környezetet teremtett a munkatársak közötti kapcsolatok erősítésére és a kreatív gondolkodás elősegítésére. Számos alkalommal adtunk otthont különféle játékos workshopoknak, ahol a vendégeink új készségeket sajátíthattak el, miközben szórakoztak és új barátságokat köthettek. Ezek a workshopok nem csak szórakoztatóak voltak, hanem lehetőséget adtak a vendégeinknek, hogy kreatívan fejezzék ki magukat és új dolgokat tanuljanak.

Ezek a pillanatok mutatják meg igazán, hogy a Káli Art Inn több, mint egy szálláshely. Egy olyan hely, ahol a vendégeink aktív résztvevőivé válnak a teremtett élményeknek. Minden egyes családi esemény, céges rendezvény vagy workshop hozzájárult ahhoz, hogy a Káli Art Inn egy élő, lélegző közösségi tér legyen, ahol mindenki megtalálhatja a maga helyét.

 

Köszönjük, hogy velünk tartottatok ezen az úton, és hogy a ti egyedi igényeitek és ötleteitek révén még színesebbé és gazdagabbá tettétek a Káli Art Inn életét. Alig várjuk, hogy 2024-ben ismét találkozhassunk, és újabb felejthetetlen pillanatokat teremthessünk együtt.

 

Szeretettel várunk vissza mindenkit!

 

A Káli Art Inn Csapata

 

 

a