Blog

a

Hogy készül a borkínálat a Káli Art éttermébe

„A Balaton-felvidék a magyar fehérbor őshazája."

 

Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy vendégeink számára a környék borműhelyeiben készített,

legfinomabb borokat válogassuk össze. Káli Art Inn a balaton-Felvidéki borok otthonaEzért minden tavasszal felkerekedünk, hogy megízleljük a legfrissebb kínálatot. 

Kifejezetten azokat a kisebb pincészeteket keressük, akiknek a borai kiválók, de olyan kis mennyiségben készülnek, 

hogy pillanatok alatt fogynak el, ezért a kereskedelmi forgalomban nehezen fellelhetők.

 
Olykor előfordul, hogy szezon közepére már el is fogy a készletünk, ezért előre is köszönjük megértésüket!

Borlapunkban megtalálhatóak a vidék jellegzetes szőlőfajtái, a legkiválóbb borászok által megkomponálva. 

 

Káli-medence borvidék

A Káli-medence jellegzetes szőlőfajtája az Olaszrizling. 

 

Ez a fajta még a nagyüzemi szőlőtermesztés idejéből maradt itt, gondos szőlészek keze nyomán, átmetszve, termés korlátozva, a legigényesebb borivó ízlésének tetsző bort ad. 
Ősi, jellegzetes fajta a kéknyelű is, ami mélyre nyúló gyökereivel, az ásványok legjavát varázsolja poharainkba.

A fehér borok mellett, a vöröseket is érdemes megkóstolni. A rómaiak idejében a Balaton-felvidéken vörös szőlő termett, napjainkban egyre többen telepítenek újra vörös fajtákat, cabernet sauvignont, merlot, kékfrankost. 

Nagy divat a buborékos bor, ezért ezek közül több féle felkerül a menüre idén is. Borbélyék Bóbitája, Hollósy Habzillája és egy igazi különlegesség a Pálffy családtól. 

Ha kedve támad felkeresni az általunk kedvelt borászatokat, mi szívesen megszervezzük a látogatást.                                                                                              

Ha csak szeretne néhány palackkal hazavinni kedvencéből, érdeklődjön a készletről az irodában!

Még nem foglalt szállást? tegye meg most! 

Foglalás

 

a