Blog

a

Indián Nyár-Eszkimó Nyár

Az „Indián nyár” kifejezést szinte mindenki ismeri, sőt, ki merjük jelenteni, hogy mindenki szívet melegség tölti el a hallatán.

De vajon tudjátok-e mi az az “Eszkimó nyár”, és hogy nem sokára ez a szóösszetétel is hasonló hatást gyakorol majd rátok?

Az „Indián nyár” elnevezése még a régi időkre nyúlik vissza és a meleg, puha, őszi napokat hivatott leírni, melyek nagyon „zsúfolt” időszakot jelentettek a közösségek életében. Jellemzően ilyenkor tartották az esküvőket, az egész közösséget megmozgató ünnepségeket, lakodalmakat, mert a mezőgazdasági munkák nagy részét az év ezen időszakára már befejezték.

Indián Nyár-Eszkimó NyárIndián Nyár-Eszkimó NyárIndián Nyár-Eszkimó Nyár

Modern világunkban is egymást érik az ünnepek az év ezen időszakában, hiszen akik a természetben, szabad ég alatt tervezték esküvőjüket és nem az év legmelegebb napjaira gondoltak, egy évben összesen 4-5 héttel kalkulálhatnak. Ezért nem kuriózum, hogy a párok manapság már 1-2 évre előre lefoglalják azokat a népszerű helyszíneket, amelyek alkalmasak egy ilyen stílusú esküvő megrendezésére.

Indián Nyár-Eszkimó Nyár

Térjünk is rá a kevésbé ismert “Eszkimó nyár” történetére... de ahogy most kinézünk az ablakon, szinte biztosak vagyunk benne, hogy nem kell túl részletesen körülírnunk a jelenséget és a legtöbbetek már sejti is, mi bújhat meg a kedves kifejezés mögött.

A „Eszkimó nyár” elnevezést a XXI. század időjárás változása hozta létre és az emberiség nem túl áldásos munkálkodásának eredményeként kaptuk, ami nem a legboldogabb történet, de ha már így alakult, sokan alkalmazkodnak az új jelenséghez és az általa nyújtott lehetőségekhez.

Ki gondolt volna arra, akár csak 5-10 évvel ezelőtt, hogy januárra szabadtéri esküvőt tervezzen, de ha mégis eszébe jutott valakinek, a zord időjárás és a csontig hatoló hideg hamar feledtette vele a gondolatot és a különleges téli esküvő csak egy szép, mesébe illő álomkép maradt.

Egészen eddig! Hiszen, ahogy az elmúlt napok rendezvényei (és a kétkedők számára a fotói is) bizonyítják, mára már valósággá válhat ez az álom is és rendezhetünk formabontó, téli, szabadtéri esküvőt, köszönhetően a januári pluszoknak, a verőfényes napsütés meleg sugarainak, valamint az évszakot meghazudtoló zöldellő fűnek és virágzó növényzetnek. A bátrak így igazán különlegessé tehetik a nagy napjukat, de mi azért az javasoljuk, ha téli esküvőt szerveztek, olyan helyszínt válasszatok, ahol lehetőségetek van bevinni a szertartást egy arra méltó helyiségbe, ha ne adj isten hidegebbre fordul az időjárás!

a