Blog

a

Titkos varázskertek a szomszédságunkban

Június elejétől legalább két hétig virít teljes pompájában ez a sokoldalú gyógynövény.

A tájat ilyenkor üdítő illat lengi be, a földet kis lila buckák színesítik, szorgos méhek gyűjtik a levendula nektárt. A Balaton-felvidéken számos helyen foglalkoznak levendula termesztéssel, ezek közül a kevesek által ismert rejtekes kertek.

    

 

Idén először nyitja meg kapuit a Gasztrofalu legfrisseb szenzációja. 2019-től saját mandulás kertje is van a falunknak!  Ők, "szed-magad" szüretet hirdetettek. Júniusban 3 hétvégén várják az érdeklődőket, akik a jól végzett szüret után megkóstolhatják a tulajdonos által készített levendulás finomságokat. Ha a Káli-medence aromáját szeretnék magukkal vinni, javaslom vásároljanak Levendula-vizet, ami az egyik legsokoldalúbb készítmény. Limonádéba vagy süteménybe keverve az ízlelőbimbókat kényezteti,  a vasaló vizébe cseppentve pedig kellemes illattal lengi be a szekrényt.

 

  a Káli Art Inn fehér szobája levendulával

 

Kékkúton található a Levendula Porta, ahol levendula sétával és levendula szörppel várják a látogatókat. Mi magunk a joghurtot, szörpöket és sajtot szerzünk be tőlük. A kékkúti tehenek a levendula mező mellett legelnek. Az ő tejükből izgalmas nyári frissítő ital készül levendula és joghurt hozzáadásával. (Levendula sétára bejelentkezés szükséges)

 

   

A dörgicsei Levendula major, a XIII. századi templom rom szomszédságában egy igazán életre szóló élmény. A kolostorkertben számos gyógynövény terem, a levendula bokrok között szobrok rejtőznek, a kis tékában tönköly sütit és frissítő teát kóstolhatunk. Aki emléket szeretne innen, válassza a palackba zárt kertet, azaz az aroma olajokat, melyek helyben készülnek, a saját termesztésű gyógyfüvekből.

Látogasson el hozzánk, és fedezze fel most a rejtekes levendulás kerteket és készítse el saját levendula kreációját! https://www.kaliartinn.hu/arak-ajanlatok/kulonleges-ajanlatok/nyari-napok

 

    

a