a

Káli csokoládé torta

 

Hozzávalók:

28 dkg mandulaliszt
5 dkg durvára vágott mandula
20 dkg 70% étcsokoládé
20 dkg vaj
25 dkg cukor
6 egész tojás
1 t.k. mandulalikőr
1 csipet

 

Elkészítés:

Kézi mixer segítségével a cukrot a tojássárgájával habosra keverem, amíg kifehéredik és kemény, sűrű állagú lesz.
Ekkor hozzáadom a vízgőzön megolvasztott vajat és csokoládét majd a durvára vágott mandulát és a mandulalikőrt. (a likőr elhagyható, csak akkor tegyük bele, ha nagyon jó minőségű likőrünk van!)
Közben a tojásfehérjét egy csipet sóval keményre verem. A fehérjét is a keverékhez adagolom, óvatos mozdulatokkal, hogy ne törjön meg.
160°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt elkészül.
Kihűlés után a tetejét porcukorral, vagy jó minőségű kakaóporral díszíthetjük.
 

a